Ce sunt lampile industriale cu tripla protectie?

Ce sunt lampile industriale cu tripla protectie?
Lampile led industriale cu tripla protectie sunt lampi cu 3 tipuri de protectie sau mai multe.
Cele mai intalnite 3 tipuri de protectie sunt protectia antiapa, antipraf si anticoroziune.


Sunt intalnite in aplicatii de iluminat industrial clasice precum:
- iluminatul parcariilor auto;
- iluminatul statiilor de autogari;
- iluminatul spatiilor frigotehnice;
- iluminatul aeroporturilor;
- iluminatul targurilor si al expozitiilor;
- iluminatul de supermarket.

Totodata exista si alte protectii necesare lampilor industriale pentru a putea fi utilizate in aplicatii cu conditii de mediu  mai speciale.


Iata 6 din cele mai intalnite protectii ale unei lampi industriale intalnite in practica:
1) antipraf: protectia unei lampi impotriva particulelor solide precum praful sau pulberile;
2) antiumezeala: protectia unei lampi impotriva jeturilor de apa provenite din orice directie fara ca acestea sa ii dauneze;
3) anticoroziune: protectia unei lampi impotriva coroziunii;
4) antiexplozie: conceptul de antiexplozie nu inseamna ca o lampa poate impiedica sau supravietui unei explozii, ci pur si simplu trateaza capabilitatea lampii de a preveni arcul electric, scanteierea sau incalzirea excesiva pentru a nu genera aprinderea combustibililor gazosi sau a prafului din mediul inconjurator;
5) antiumezeala: capabilitatea lampii de a preveni acumularea moleculelor de apa in interiorul ei. Umezeala exista mereu in aer, si protectia necesara antiumezelii nu e constientizata la fel de usor ca si protectia impotriva apei.
6) antisoc: capabilitatea lampii de a suporta un impact minor fara a suferi stricaciuni interne sau externe.

Pe langa tratamentele de protectie aplicate carcasei unei astefel de lampi industriale, o atentie marita este oferita si garniturilor de silicon folosite pentru cablurile de alimentare ce contribuie si ele substantial la eliminarea prafului si in a impiedica patrunderea apei in carcasa lampii.

Desi sunt multe modele cunoscute de lampi industriale cu tripla protectie in piata, ele nu sunt foarte clar definite.

Asadar definitia lampilor cu tripla protectie este impartita intre 2 sensuri utilizate frecvent in comunitatea electricienilor:
-sensul minim de lampi industriale cu tripla protectie care se refera la corpurile de iluminat cu protectie la apa, praf si coroziune;
-sensul larg de lampi industriale cu tripla protectie din cauza faptului ca in medii diferite e nevoie de protectii diferite precum protectia impotriva prafului, a umezelii, a coroziunii, antiexplozie sau impotriva apei.

Dar nu orice model de lampa poate avea toate aceste caracteristici concomitent, motiv pentru care sunt denumite lampi industriale cu tripla protectie orice lampa industriala care indeplineste macar 3 tipuri de protectie din cele posibile.


Aceste tipuri de lampi sunt sunt durabile avand adeseori o garantie de 5 ani, fiind extrem de rezistente la lovituri puternice si la temperaturi ridicate de pana la +50°C.

Reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de traditionalele lampi cu tuburi fluorescente. Fiind echipate cu leduri aceste lampi vor avea un consum redus de energie de pana la 80%.

Lampile industriale cu tripla protectie sunt disponibile in diverse modele plecand de 1x60cm, 2x60cm, 1x120cm, 2x120cm, 1x150cm sau 2x150cm, dimensiuni ce le permit utilizarea larga in proiecte industriale diverse precum productia alimentara, crescatoriile zootehnice, productia metalurgica si auto.

Faptul ca aceste lampi folosesc surse de alimentare de calitate, ferindu-le de existenta palpairilor de lumina (flicker-free) le face sa fie des utilizate si in galeriile comerciale pentru iluminatul parcurilor sau al monumentelor arhitecturale.




Cum alegi cele mai bune lampi industriale cu tripla protectie?

Cand te regasesti in situatia de a echipa o cladire cu lampi de iluminat led, intotdeauna te vei regasi in situatia de a hotara daca vei investi in corpuri de iluminat performante sau sa alegi sa iti bati capul cu lampi led ieftine la achizitie, care vor genera ulterior costuri mari de intretinere.

Sa ai in vedere faptul ca alegerea lampilor nu numai ca va influenta cat de bine vei vedea imprejurimile, dar va influenta totodata si gradul de productivitate si cat de scumpa vei avea factura de energie electrica lunara.
Raspunsul daca merita facut acest compromis legat de productivitate si costul mai mare al facturii de curent electric urmeaza sa il valideze timpul.

Din aceste motive la magazinul de iluminat led telecontrol.ro veti gasi o varietate de lampi led industriale cu tripla protectie gandite pentru aplicatii in cele mai ostile medii. Indiferent daca sunteti in cautare de iluminat pentru procesarea alimentelor, sau iluminarea unei spalatorii auto, sau iluminatul led al unei hale pentru depozitare aici veti gasi lampa led cu tripla protectie necesara proiectului d-voastra pentru ca aceste lampi sunt:

Protejate la umezeala!
Datorita tratamentului cu dubla izolare si a garniturilor de silicon, lampile cu tripla protectie sunt rezistente la patrunderea lichidelor. Motiv pentru care poti folosi aceste lampi in proiecte unde vor fi expuse direct la apa: iluminatul hidrocentralelor, iluminatul ambarcatiunilor sau iluminatul spalatoriilor auto.

Protejate la praf!
Dupa cum probabil stiti deja, acumularea de praf poate duce la scaderea gradului de ilumnare si la incalzirea excesiva a lampii. Folosind lampi industriale cu tripla protectie puteti uita de acest tip de riscuri pentru intotodeauna. Straturi multiple si garnituri de protectie etanse protejeaza aceste lampi led impotriva acumularilor de praf pe suprafata acestei lampi.


Protejate la coroziune!
Un alt motiv puternic pentru a folosi lampi cu tripla protectie la exterior sau interior este faptul ca sunt tratate cu un strat de agenti anticorozivi. Acest strat de protectie asigura o durata de viata de 50.000 ore cu o garantie de 5 ani.

Rezistente la impact!
Fiind gandite pentru montajul in spatii industriale dificile aceste lampi au deasemenea si protectie mare la impact, nu rare fiind cazurile cand manevrarea altor obiecte presupune lovirea accidentala a acestor lampi. Asadar nu ezitati sa consultati catalogul gradelor de impact IK pentru alegerea lampii corecte aplicatiei d-voastra.

Versatile!

Lampile cu tripla protectie pot fi simple sau accesorizate cu acumulatori de rezerva, senzori de prezenta, kituri de incalzire pentru spatiile reci sau circuite de control de tip radio sau DALI. In acest fel puteti solutiona proiecte diverse de iluminat folosind practic aceiasi lampa!



Utlizarea lampilor industriale cu tripla protectia ca lampi pentru continuarea lucrului


Avand in vederea dimensiunile generoase ale carcaselor pentru 1-2 lampi led cu dimensiuni de 60cm, 120cm si 150cm, aceste lampi cu tripla protectie sunt des folosite ca lampi pentru continuarea lucrului pentru simplul motiv ca pot gazdui cu usurinta kituri de emergenta cu autonomie de la  1 pana la 3 ore.

Faptul ca din punct de vedere estetic acelasi model de lampa poate fi montat in toata hala pentru iluminatul general, si din loc in loc poate fi folosita aceiasi lampa dar dotata cu kit de emergenta sau cu senzor de prezenta, sau cu kit pentru utilizarea in spatii frigorifice, face ca aceste lampi sa fie foarte des preferate de beneficiari fiindca:
- le usureaza ulterior munca de intretinere in timp;
- folosesc aceiasi lampa pentru mai multe tipuri de iluminat normal sau de siguranta;
- folosesc aceiasi lampa in locatii multiple precum in hala cat si camerele frigorifice;
- pot monta accesorii diverse pe lampa ca senzori de prezenta sau acumulatori;
- pot obtine un pret de achizitie mai bun aprovizionand practic aceiasi lampa in cantitati mai mari;
- lampile permit extinderea usoara a liniilor de iluminat fiind dotate cu presetupre intrare - iesire;

- le permit stocarea unui singur tip de lampa ca si piese de schimb in magazie.

.

 

Suport clienti Program de lucru de luni pana vineri intre orele 09:00 - 17:00.

0758235119 vanzari@telecontrol.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!