Iluminat siguranta mentinut sau nementinut

Iluminat siguranta mentinut sau nementinut

Iluminat siguranta mentinut sau nementinut.Ce este iluminatul de siguranta cu mod de alimentare nementinut?
Iluminatul de urgenta nementinut este realizat de o lampa cu aplicatie dedicata pentru iluminatul de urgenta. Aceasta lampa este proiectata sa se aprinda in eventualitatea in care alimentarea cu energie electrica de baza (CEZ, Enel, EON, Electrica) este intrerupta in caz de avarii sau programat, asigurand in acest fel iluminatul clar al cailor de evacuare pentru oamenii existenti in imobil la acel moment in lipsa iluminatului clasic. Lampa cu alimentare nementinuta nu va fi aprinsa atat timp cat exista alimentarea clasica din reteaua de energie electrica ca restul lampilor de iluminat normal.


Ce este iluminatul de siguranta cu mod de alimentare mentinut?
Iluminatul de urgenta mentinut este realizat astfel incat sa fie activ continuu atat timp cat exista alimentarea cu energie electrica, cat si in eventualitatea in care exista o pana de energie electrica. In starea de alimentare normala aceasta lampa de urgenta se va alimenta din reteaua de alimentare electrica, iar cand comuta in starea de emergenta se va alimenta din acumulatorii proprii incorporati.


Iluminat de urgenta mentinut sau nementinut? Care este mai bun?
Niciunul dintre sisteme nu este neaparat mai bun decat celalalt. In mod legal, orice cladire publica trebuie sa aiba in paralel cu iluminatul normal instalat si un iluminat de siguranta, asadar problema se pune care dintre cele 2 moduri de alimentare este mai potrivit pentru zona respectiva?
Spre exemplu, o zona care este doar o cale de evacuare nu trebuie sa aiba un iluminat de evacuare mentinut, asadar utilizarea unui iluminat nementinut aici va fi suficient.
La fel, daca nevoia de iluminat de emergenta (siguranta) a fost identificata pentru o zona care are deja un iluminat adecvat ar face sens ca aceasta zona sa fie deservita de o lampa cu mod de alimentare nementinut.

In mod contrar, daca inlocuiti in totalitate lampile de siguranta vechi intr-un spatiu public, atunci ar face sens sa mergeti pe varianta de lampi cu alimentare mentinuta fiindca veti folosi un singur tip de lampi, cablaje si componente mai putine, iar testarea si administrarea iluminatului vor fi mai usor de realizat. Este de asemenea de luat in calcul si estetica finala deoarece cu lampile mentinute veti folosi mai putine lampi, si in acest fel veti avea un spatiu/tavan mai putin ocupat avand in vedere ca in acest caz lampile de siguranta mentinute sunt totodata si lampile de iluminat normal.

Deasemenea lampile de evacuare mentinute ar trebui folosite in toate locatiile in care exista sansa ca respectivele persoane sa nu fie familiarizate cu iluminatul de evacuare.

Suport clienti Program de lucru de luni pana vineri intre orele 09:00 - 17:00.

0758235119 vanzari@telecontrol.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!