Cum se formateaza bateria lampii de siguranta?

Cum se formateaza bateria lampii de siguranta?
Cuprins:
Conectarea bateriei Ni-Cd sau Ni-Mh
Formatarea bateriei
Testarea lampii de siguranta
Recomandari pentru intretinerea bateriei
Schimbarea si reciclarea bateriei lampii de siguranta


Conectarea bateriei Ni-Cd sau Ni-Mh

Inainte de conectarea lampii de siguranta la reteaua electrica, conectati mufa bateriei la conectorul aflat pe corpul controller-ului.

Nu uitati sa marcati data instalarii pe eticheta atasata pe kitul de baterii, apoi sa montati bateria in corpul lampii de siguranta.

Alimentati lampa la 230Vac. Ledul martor verde ar trebui sa se aprinda indicand prezenta tensiunii de retea si faptul ca bateria se incarca.Formatarea bateriei

1) Prima incarcare a bateriei lampii de siguranta ar trebui sa fie facuta pentru un interval de 48 ore.

Acest interval va permite formatarea corecta a pachetului de baterii.
In timpul primei incarcari, niciun test nu ar trebui sa fie realizat, si sursa de 230Vac nu ar trebui sa fie decuplata sub nicio forma.

Apoi sursa de alimentare de 230Vac ar trebui deconectata pentru prima data dupa 48 ore.
Lampa de siguranta ar trebui sa realizeze un ciclu complet de iluminare de siguranta pana la epuizare.

2) Dupa care bateria ar trebui reconectata la 230Vac pentru alte 36 ore.

Aceasta a 2 a secventa de incarcare ar trebui sa incheie un ciclu complet de formatare al bateriei.Testarea lampii de siguranta

Dupa ce bateria s-a incarcat, ledul ar trebui sa fie tot verde, ceea ce indica faptul ca lampa e pregatita pentru starea de siguranta.

Prin apasarea butonului TEST se poate verifica daca lampa intra in starea de siguranta cand alimentarea din reteaua electrica este decuplata.

Modul in care trebuie apasat butonul de TEST si cum sa interpretati comportamentul lampii de siguranta depinde de la model la model de lampa.


Recomandari pentru intretinerea bateriei

Dupa un astfel de ciclu de formatare bateria ajunge la intreaga sa capacitate si este pregatita pentru a atinge o autonomie maxima de functionare in regim de iluminat de siguranta.
Este recomandat ca bateria sa fie descarcata si reincarcata la fiecare 3 luni, chiar daca nu a fost utilizata, pentru a extinde performanta ei.


Schimbarea si reciclarea bateriei lampii de siguranta

Este deasemenea recomandat ca bateria lampii de siguranta sa fie schimbata o data la 4 ani sau in caz de neatingere a rezultatelor de siguranta.

Bateriile consumate, la fel ca si controller-ele, lampile fluorescente sau electronicele sunt produse reciclabile care ar trebui sa ajunga la un centru de colectare pentru reciclabile.


Bateria lampii de siguranta este o componenta importanta de luat in calcul pentru intretinerea lampii si buna functionare a sistemului de iluminat de siguranta al cladirii.
Poti gasi pachete de baterii pentru lampile tale de siguranta aici.

 

Suport clienti Program de lucru de luni pana vineri intre orele 09:00 - 17:00.

0758235119 vanzari@telecontrol.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!