Cum conectezi mai multi acumulatori pentru a obtine o putere mai mare?

Cum conectezi mai multi acumulatori pentru a obtine o putere mai mare?
Cum conectezi mai multi acumulatori pentru a obtine o putere mai mare?

O grupa de acumulatori este rezultatul conectarii a doi sau mai multi acumulatori impreuna pentru o singura aplicatie. Prin conectarea mai multor acumulatori se poate obtine o tensiune mai mare, sau un curent mai mare sau ambele.
Sunt posibile 3 tipuri de conexiuni pentru interconectarea cu succes a mai multor acumulatori, respectiv:
- conexiunea serie;
- conexiunea paralel;
- conexiune mixta (serie-paralel).

1) Conectarea acumulatorilor in serie insumeaza tensiunile ambilor acumulatori, dar mentine acelasi curent (cunoscut ca si amper ora). Spre exemplu, acesti 2 acumulatori de 12V/7AH inseriati produc acum 24V si acelasi curent de 7AH.

Pentru a conecta acumulatorii in serie utilizati un conductor cu papuci conectat intre borna minus a primului acumulator si borna plus a celui de al doilea acumulator. Utilizati un alt set de conductoare cu papuci pentru a conecta bornele de plus si minus ramase libere la consumatorul vostru.

Cand conectati acumulatori aveti grija sa nu atingeti accidental bornele ramase libere fiindca pot scurtcircuita acumulatorii si pot produce daune materiale sau raniri de persoane.

Inapoi la magazinul de acumulatori si baterii

2) Conectarea acumulatorilor in paralel va insuma curentul acumulatorilor dar va pastra aceiasi tensiune. Spre exemplu, acesti 2 acumulatori de 12V conectati acum in paralel produc acum 12V dar un curent de 14AH de aceasta data. De retinut faptul ca acum avand de a face cu un curent mai mare va trebui sa marim sectiunea conductoarelor folosite.

Pentru a conecta acumulatorii in paralel folositi un conductor cu papuci intre cele 2 borne de plus, si un alt conductor intre cele 2 borne de minus. Pentru a alimenta consumatorul va puteti conecta la plusul si minusul unuia dintre cei 2 acumulatori, si acestia vor fi similar consumati. Cu toate acestea, e de preferat ca in practica mai ales cand avem de a face cu amperaje mari sa conectam plusul consumatorului la plusul primului acumulator, si minusul consumatorului la minusul celui de al 2 lea acumulator pentru o echilibrare mai precisa.

3) Conectarea mixta (serie-paralel) a acumulatorilor este posibila in practica, si ne poate ajuta la cresterea atat a tensiunii (serie) cat si a curentului (paralel) in acelasi timp. Pentru acest lucru este nevoie de minim 4 acumulatori conectati ca in varianta de mai jos.

Daca ai deja 2 seturi de  acumulatori conectati deja in paralel, poti conecta aceste seturi intre ele in serie. In figura de mai sus avem o grupare de acumulatori care produce 24V/14AH.

Daca aceste 2 seturi de acumulatori conectati in paralel, le-am fi conectat iar in paralel intre ele am fi obtinut o capacitate totala de 12V/28AH.
Aceste grupari de acumulatori sunt necesare in practica pentru atingerea capacitatii energetice dorite.
Atentie la sectiunea conductoarelor folosite fiindca puteti ajunge sa lucrati cu amperaje mari. Acolo unde conductorii nu mai pot asigura amperajul necesar, se folosesc bare de cupru intre bornele acumulatorilor.

Nu uitati in practica la gruparea mai multor acumulatori indiferent de tipul conexiunii sa folositi acumulatori identici pentru a nu produce dezechilibre de curenti sau tensiuni intre acumulatori!
Deasemenea nu uitati sa realizati contacte ferme si sa le inspectati periodic si sa le mentineti mereu curate in timp.Poti gasi o varietate de acumulatori si baterii pentru sisteme de securitate aici.
Acumulatorii de mare putere AGM VRLA ii gasesti aici.
Baterii cu gel deep cycle folosite la sistemele fotovoltaice le gasesti aici.
Baterii cu amperaj mare folosite la autoturisme le gasesti aici.
Poti gasi kituri de baterii pentru iluminatul de siguranta aici.
 

Suport clienti Program de lucru de luni pana vineri intre orele 09:00 - 17:00.

0758235119 vanzari@telecontrol.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!