Ce inseamna durata de viata 25000 ore pentru corp de iluminat cu led?

Ce inseamna durata de viata 25000 ore pentru corp de iluminat cu led?
Ce inseamna o durata de viata de 25000 ore pentru un bec led?

In ideea in care un corp iluminat led ar sta aprins zilnic 24 ore atunci durata de viata a ledului ar fi 2.85 ani.
Avand in vedere ca fiecare dintre noi folosim in mod variat iluminatul led pe parcursul unei zile, sau mai degraba al noptii, si unii dintre noi il folosim si acasa zilnic dar si la birou pe timpul saptamanii am considerat utile tabelele cu durata de viata a iluminatului led de mai jos in diverse circumstante.


Atunci cand un bec led este aprins zilnic de luni pana duminica inclusiv, atunci putem folosi urmatoarele tabele.

 



In situatia in care un bec led este aprins doar pe timpul saptamanii, de luni pana vineri atunci durata de viata va creste conform tabelelor de mai jos.



De retinut faptul ca durata de viata este un termen orientativ fiindca majoritatea ledurilor dupa scurgerea acestui timp nu vor inceta sa functioneze, ci isi vor micsora cantitatea de lumina furnizata.
In anii 2010 preturile becurilor led erau prohibitive si erau in majoritatea cazurilor si o garantie a materialelor de calitate folosite in lampile led de la acea vreme, dar odata cu scurgerea timpului preturile ledurilor au devenit extrem de accesibile datorita ieftinirii materiei prime dar totodata si a scaderii calitatii oferite.
Azi ledurile acopera segmente de utilizare diverse de la proiectoare led folosite in aviatie sau marina (durata de viata mare si conditii dificile de lucru) pana la becuri led montate in uscatoaria blocului (cu durata de viata mai mica si consitii normale), fapt ce a permis fabricarea lor pe categorii diferite de parametri, calitate sau garantie care au impactat pretul final.
Corpuri de iluminat led cu garantie 5 ani puteti gasi aici.
 

Suport clienti Program de lucru de luni pana vineri intre orele 09:00 - 17:00.

0758235119 vanzari@telecontrol.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!