Autonomia iluminatului de siguranta. Autonomie 1 ora, 3 ore sau pana la terminarea activitatii cu risc?

Autonomia iluminatului de siguranta. Autonomie 1 ora, 3 ore sau pana la terminarea activitatii cu risc?
Alegerea autonomiei bateriei va depinde de tipul iluminatului de siguranta tratat.

Din punct de vedere al tipului de iluminat de siguranta:
- intalnim lampi cu autonomie de minim 1 ora la iluminatul de evacuare si de marcare al hidrantilor, iluminatul pentru circulatie, iluminatul impotriva panicii si iluminatul pentru veghe;
- iar la iluminatul pentru continuarea lucrului si pentru iluminatul de interventie in zonele de risc intalnim lampi cu autonomie necesara pana la terminarea activitatii cu risc.
Observatie: "pana la terminarea activitatii cu risc" poate insemna o durata mai mare de 3 ore caz in care se vor folosi
kituri de baterii pana la atingerea autonomiei necesare conectate in serie sau paralel.

Ca si regula de bun simt tehnic se pot folosi:
- lampi cu autonomie de minim 1 ora in cazul in care evacuarea este imediata, si reocuparea cladirii este amanata pana cand lampile de siguranta s-au reincarcat;
- lampi cu autonomie de 3 ore in cazul in care evacuarea nu este imediata, si reocuparea rapida a cladirii e necesara.

Lampi de siguranta cu autonomie de minim 1 ora se vor folosi:
- in locatii private sau de stat de tipul cladirilor de invatamant, scoli, colegii, institute tehnice si laboratoare;
- in locatii industriale de productie, procesare sau depozitare a bunurilor precum fabrici, intreprinderi sau hale depozitare.

Lampi cu autonomie de 3 ore se vor folosi:
- in locurile cu aglomerari de persoane de tipul salilor cu regim de eveniment precum aula, teatru, cinema, concerte muzicale, sali de sport;
- in locurile cu aglomerari de persoane de tipul salilor cu regim social in genul primariilor, centrelor comeciale, galeriilor de arta, librarii, muzee;
- in cladirile cu regim de cazare hotelier de tip cabane, pensiuni, hoteluri;
- in locatii de tip spitalicesc si cu regim de cazare precum orfelinate, scoli speciale, clinici, case de batrani, spitale;
- in zonele comune ale blocurilor de locuinte;

Lampile cu autonomie pana la terminarea activitatilor cu risc se vor folosi:
- acolo unde sunt necesare lampi de continuarea lucrului pentru spatii ce trebuie alimentate fara intrerupere precum dispecerate, serviciu pompieri, incaperile centralelor de semnalizare, statiile pompelor de incendiu, etc.
- acolo unde sunt necesare lampi de continuarea lucrului pentru incaperile blocului operator de tipul salilor de operatie, de sterilizare, de pregatire medici, de pregatire bolnavi, de reanimare, etc.
- acolo unde sunt necesare lampi pentru interventii in spatiile de comanda si control al instalatiilor si utilajelor ce trebuie actionate in caz de avarie precum vane, robineti, etc.
- acolo unde sunt necesare lampi pentru interventii in spatii unde trebuie reglati parametri unor utilaje sau scoase din functiune pentru protejarea in scopul protejarii utilajelor sau persoanelor, precum si in spatiile de garare PSI.

In situatiile in care o locatie se incadreaza la limita dintre autonomia de minim 1 ora si autonomia de 3 ore se vor alege lampi cu autonomie de 3 ore.
Lampile de siguranta de tipul mentinut ar trebui folosite in cladirile publice unde iluminatul normal poate fi dimat sau in spatiile comune unde o acumulare de fum ar putea reduce eficacitatea iluminatului normal.
Lampile in regim de functionare mentinut care combina atat iluminatul de siguranta cat si iluminatul normal pot fi preferate din motive estetice si ratiuni economice.
Vezi iluminatul mentinut sau nementinut.



 

Suport clienti Program de lucru de luni pana vineri intre orele 09:00 - 17:00.

0758235119 vanzari@telecontrol.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!